Minimalizacja stosowania antybiotyków
w hodowli trzody chlewnej
Nowe przepisy UE oraz system jakości QAFP stawiają na zrównoważone zarządzanie produkcją trzody chlewnej.
To szansa na rozwój polskich producentów i podniesienie jakości oferowanego mięsa.
Jak ograniczyć stosowanie antybiotyków w hodowli trzody chlewnej?
Stosowanie odpowiednich praktyk zoohigienicznych, zrównoważone żywienie oraz regularne szczepienia to klucz do zdrowego stada i wysokiej jakości mięsa. Dbając o dobrostan zwierząt, minimalizujemy potrzebę stosowania antybiotyków, co przekłada się na zdrowsze produkty na naszych stołach!
Nowa era polskiej wieprzowiny!
Zdrowsze zwierzęta, lepsza jakość mięsa, mniej antybiotyków. System QAFP wspiera hodowców w zrównoważonym zarządzaniu produkcją trzody chlewnej, dając szansę na rozwój swoich gospodarstw i podniesienie konkurencyjności wyrobów na rynku.
Zapisz się do systemu QAFP
i otrzymuj informacje o dofinansowaniach i certyfikatach hodowli
Skontaktuj się z nami wypełniając poniższy formularz
Skontaktujmy się
- Al. Ujazdowskie 18 lok. 16 00-478 Warszawa
- biuro@upemi.pl
- + 48 22 696 52 70