QAFP

Minimalizacja stosowania antybiotyków
w hodowli trzody chlewnej

Nowe przepisy UE oraz system jakości QAFP stawiają na zrównoważone zarządzanie produkcją trzody chlewnej.

To szansa na rozwój polskich producentów i podniesienie jakości oferowanego mięsa.

Jak ograniczyć stosowanie antybiotyków w hodowli trzody chlewnej?

Stosowanie odpowiednich praktyk zoohigienicznych, zrównoważone żywienie oraz regularne szczepienia to klucz do zdrowego stada i wysokiej jakości mięsa. Dbając o dobrostan zwierząt, minimalizujemy potrzebę stosowania antybiotyków, co przekłada się na zdrowsze produkty na naszych stołach!

Nowa era polskiej wieprzowiny!

Zdrowsze zwierzęta, lepsza jakość mięsa, mniej antybiotyków. System QAFP wspiera hodowców w zrównoważonym zarządzaniu produkcją trzody chlewnej, dając szansę na rozwój swoich gospodarstw i podniesienie konkurencyjności wyrobów na rynku.

Zapisz się do systemu QAFP
i otrzymuj informacje o dofinansowaniach i certyfikatach hodowli

Skontaktuj się z nami wypełniając poniższy formularz

Skontaktujmy się